In de werkplaats van het Nu

Het heden

Waar ben ik nu?

 “Gisteren was ik slim,
dus wilde ik de wereld verbeteren.
Vandaag ben ik wijs,
 dus veranderde ik mezelf.”

(Rumi)

Je bent vast wel eens iemand tegen gekomen die zei: “Leef in het nu, vergeet het verleden en richt je op de toekomst.”
Mij is dat nooit gelukt.
Vanuit mijn binnenwereld heb ik juist ervaren dat mijn verlangen in het heden geboren wordt met voeding uit het verleden.
Het heden vernieuwt zich steeds met behulp van de ervaringen uit het verleden. En mijn verlangen groeit om al mijn opgedane wijsheid thuis te brengen in mijn leven, in het hier en nu.

“Dit ene moment – Nu – is het enige waar je nooit aan kunt ontsnappen,
Het is de enige constante factor in je leven.
Wat er ook gebeurt,
Hoe je leven ook verandert,
één ding is zeker; het is altijd Nu.”

(Eckhart Tolle)

Ik ben mij zeer bewust geworden van de enorme vormgevende kracht van het Nu wanneer het vervuld is van verlangen. Plek geven aan je ervaringen, zowel de fijne als de akelige, doe je door het Nu te omarmen met alles erop en eraan. Zonder mitsen en maren.

Het Nu als werkplaats voor verandering

Vanuit het weten dat elke verandering alleen mogelijk is in het Nu, wil ik je uitnodigen om in de werkplaats van het Nu jezelf een spiegel voor te houden. De spiegel waarin je achteruit kunt kijken naar jouw verleden. Zodat je alle wijsheid die daarin verscholen ligt als voedingsbodem kunt gebruiken om in het hier en nu je verlangen aan het licht te brengen.
Of je nu in de war bent, ziek bent, of de dood in de ogen hebt gekeken bij een dodelijke ziekte als kanker, in de werkplaats van het Nu kan jouw verwarring en chaos een voedingsbodem zijn voor je nieuwe leven.

In de werkplaats van het Nu kan ik je ondersteunen met creatief-, therapeutisch proceswerk, regressietherapiedroomwerk en familieopstellingen.

Neem gerust contact met me op als je toe bent aan verandering in jouw werkplaats van het Nu.