Wanneer je leeft met kanker

De eigen wondJe kan de wonden van een ander alleen maar genezen
als je er zelf ook enkele hebt.

C.G.Jung

Naast therapeutisch proceswerk  is er nog een werkvorm die ik binnen de begeleiding van mensen met kanker of een andere dodelijke ziekte toepas:

Het verbeelden van je proces in een beeldboek.

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het verbeelden van je proces helend werkt, je meer inzichten geeft over datgene wat op het niveau van je psyche speelt tijdens en na het hele medische proces die je als patiënt met de diagnose kanker, gaat.

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”, en is het beeld ontstaan dan kan je het ook beter “onder je eigen woorden brengen”.
Er zijn 7 thema’s die een belangrijke rol spelen binnen het proces van leven met kanker of een andere dodelijke ziekte:borstkanker proces

  • stress
  • zorgen
  • depressie
  • onzekerheid
  • slapeloosheid
  • vermoeidheid
  • seksualiteit

Deze thema’s krijgen binnen het proceswerk de aandacht die voor jou nodig is. Gedeeltelijk binnen de sessie en gedeeltelijk thuis vorm je een beeld in je eigen beeldboek, aan datgene wat er in beweging is gezet . Zo krijg je meer inzicht in jouw proces en in datgene wat je daarbij nodig hebt of veranderen wilt.

Je werkt met diverse werkvormen.  Collage maken, oliekrijt, ecoline, schilderen en tekenen. Er is geen enkele ervaring nodig met de diverse werkvormen. Het beeld ontstaat tijdens het verloop van de sessie.
Het resultaat is een bijzonder boek wat veel aan jou en over jou vertelt.
Het ondersteund jou bij jouw moeizame weg die je op je eigen manier gaat. Het is een bijzonder proces.

Ga je dit proces liever in groepsverband, kijk dan ook eens bij de workshopserie Emotioneel gezond bij …

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, neem dan contact met me op.