Regressietherapie

Wanneer we in het leven onder hoge druk komen te staan, we het emotioneel zwaar hebben, kan het gebeuren dat we onszelf terug vinden in een eerdere levensfase.

Bijv.: Je bent op je werk en je baas wijst je op een negatieve manier af. Laat je weten dat dit niet langer meer zo verder kan. Je voelt in het bijzijn van je collega’s in de hoek gezet. Plotseling voel je je weer als dat kind wat in het bijzijn van de hele klas door de meester, letterlijk in de hoek werd gezet. Je weet je geen raad, of je wordt woedend.regressietherapie Op dat moment keer je als vanzelf, bewust dan wel onbewust, terug in de tijd naar dat moment van stres. Je reageert het zelfde als toen.

Meestal zijn we ons dat niet zo bewust en begrijpen we achteraf niet waarom we in die bepaalde situatie boos, bang of verdrietig reageren, terwijl we tijdens andere, minder heftige omstandigheden, veel volwassener reageren.

Dat terugkeren naar een eerdere fase van levensontwikkeling, noemen we regressie. Je gaat terug naar de oorsprong van je woede, angst en verdriet.

Met regressie therapie gebruiken we dit fenomeen om gericht terug te gaan naar die levensfasen waarin je sterke emotionele pijn en druk hebt ervaren. Om op die manier je je bewust te worden van wat er toen, precies gebeurd is. Hoe je kan ervaren daar anders mee om te gaan. zodat je er op een helende manier rust en genezing kan vinden.

Regressietherapie is een onderdeel van familieopstellingen, therapeutisch proceswerk, creatieve therapie en droomwerk

Heb je nog vragen of wil je een intakegesprek, neem dan contact met me op