Verleden

Waar kom ik vandaan

Het nest van herkomst

Kom, kom, wie je ook bent,
Kom, ook al heb je je belofte al duizendmaal gebroken.
Kom, kom, kom opnieuw, kom.”
                                                                                               (Rumi)

Jij bent net als ik in een nest geboren, bij ouders die op hun beurt, ook in een nest geboren zijn bij ouders, jouw opa’s en oma’s.
En jouw opa’s en oma’s zijn ook weer in een nest geboren bij ouders, jouw acht overgrootouders. En ook die acht overgrootouders zijn geborenin een nest…

Je hebt ouders en voorouders

  • Of je die nu gekend hebt of niet.
  • Of je je er nu geborgen voelde of niet.
  • Of het nu schurken waren of niet.
  • Of je denkt dat je op hen lijkt of niet.
  • Of je ze nu wilt kennen of niet

Je draagt de doorgegeven familiethema’s met je mee. Je wortelt in dit familiesysteem. En net zoals de boom zich voedt met behulp van zijn wortels in de grond van zijn bestaan, zo voeden wij ons met behulp van onze wortels in de grond van ons bestaan, ons familiesysteem.

Het leven zelf als een geschenk

Jij en ik hebben van onze ouders het grootste geschenk gekregen dat een mens een mens kan geven. Het leven zelf. Alleen dat al is een reden om je ouders te eren, hoe diep je afkeer van hen ook mag zijn.
Al verbreek je voor de duizendste keer de belofte om niet te willen worden zoals zij, om niet terug te gaan naar het nest van herkomst:
Kom, kom opnieuw.
Want alleen door je onbewuste en magische familiebanden te zien en te erkennen, kunnen ze ontward en geheeld worden.

En wanneer je zo trouw bent gebleven aan het nest van herkomst. Je liefde voor je ouders zo groot is dat je bent gebleven, kom dan onder de vleugels van je ouders uit. Leer je vleugels uit te slaan. Maak je levensreizen met de wind onder je eigen vleugels. Vertrek, zodat je weer thuis kan komen met eigen levensverhalen en wijsheden. Zo geef je jouw eigen zin aan dat grote geschenk, dat jouw leven is.

Ontwar

  Als je de waarheid wilt weten:
Achter elke waarheid
valt een grotere waarheid
te ontdekken.

Familie van herkomst

Familie van herkomst

Wanneer je de waarheid over jezelf wilt weten, is het van belang om de grotere waarheid achter jezelf te ontdekken. En die grotere waarheid ligt verscholen in jouw familiesysteem, jouw ouders en al jouw voorouders die geworteld en gevoed zijn door dit systeem. De bron van je verleden.

Met familieopstellingen regressietherapie, creatief-  en therapeutisch proceswerk  kan ik je tot steun zijn bij jouw zoektocht naar jouw grotere waarheid.

Neem gerust contact met me op als je nieuwsgierig geworden bent of er aan toe bent om deze zoektocht te gaan ondernemen.